Ny behandling

Som ni kanske förstår så började Edwin på en ny behandling igår. Började med att skriva ett inlägg om lite klumpfots fakta, för vissa vet nog inte vad det är för något.

I Edwins fall så hade han egentligen varit färdig behandlad med gips idag om allt hade gått som det skulle från början. Men nu så var Edwin så smart att han kom på ett sätt att ta sig ur gipsen och fick där med fötterna i kläm. Innebar ett evigt åkandes till Akademiska för min del. Kunde vara där 4-5 dagar i veckan bara för att gipsa om honom. Till slut så beslöt våran läkare Björn att vi skulle göra att uppehåll på två månader där av att fötterna skulle växa på sig lite mera och att Edwin skulle slippa och glömma gipsen ett tag.

Under tiden så har vi hållt på att töjt fötterna och masserat varje dag. För att de inte ska bli så stumma i lederna. Sjukgymnasten har följt upp våran "hemma" behandling och den har fungerat bra tycker vi.

Så igår var det dax igen. Vi hade fått en kallese till Dr. Björn och vi förstod då att det skulle försökas med en ny gips behandling. Kvällen igår var tuff då Edwin inte alls gillade sina gips. Visst jag förstår honom verkligen det kan inte vara så bekvämt med dessa på sig. Men efter mycket om och men så somnade han tillslut.

I Edwin fall så kommer inte behandligen se riktigt ut som den brukar när det gäller klumpfötter. Dr. Björn är glad och vi hoppas på att vi ska få kunna slut föra gips behandligen på 5 veckor. I stället för 10-12 veckor som är normalt. Efter dessa veckor så kommer hälsens operationen att ske. Blir någon vecka mer med gips efter det och sedan skenor. Edwin är en "utbrytar kung" som de kallar honom på Akademiska så kommer han istället gå igenom några extra operationer fram över för att fötterna ska bli så bra som möjligt.

Vi hoppas och håller tummarna på att det ska fungera då vi vill att Edwin ska få lära sig krypa och gå runt den tid det är dax för det.

Som det ser ut idag så har han inte lyckats kommit ur dem ännu! YES en dag på iallafall :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar